Društvo

Stolar Mile pozvao građane da pomognu porodici Dudaš iz Mužlje

stolar mile porodica dudaš iz mužlje
Foto: Stolar Mile

Milorad Jurković, čuveni stolar Mile, pozvao je građane da pomognu porodici Dudaš iz Mužlje.

 

Kako je naveo, radi se o porodici sa četvoro dece, od kojih jedno boluje od cerebralne paralize sa epileptičnim napadima. Dudaševi su podstanari koji bi iz kuće u kojoj trenutno žive trebalo da se isele do marta.

 

– Stanarinu trenutno plaćaju 6.000 dinara, a plata oca Đurike je 28.000 dinara. On je predao molbu za pomoć oko kupovine seoske napuštene kuće, ali su ga odbili. Ne bih ulazio u razloge, ali ako neko zaslužuje pomoć, onda su to Dudaševi. U kuću, u kojoj se trenutno nalaze, uveo sam vodu i napravio improvizovani WC, ali bez kupatila. Porodica ima i manjih dugova za račune, jer teško je sve izmiriti – objašnjava Milorad Jurković.

 

Za Davida, koji boluje od cerebralne paralize, potrebna su druga neurološka kolica, jer su ona koja sad koristi mala i pred raspadom. Uz to su i uvezana žicom.

 

– David nosi pelene za odrasle. Operisana mu je i vilica i povađeni zubi zbog kvarenja, jer nije bilo mogućnosti popravke zbog same bolesti. Potrebni su mu lekovi i sirup – navodi stolar Mile.

 

Nemaju ni električni šporet

 

Sin Norbi završava osmi razred i ocene su mu sasvim dobre, ali roditelji kažu da neće imati mogućnosti da ga školuju dalje. A njemu je želja da bude kuvar.

 

– Pa, zar ćemo to dozvoliti?! Ovim ljudima je potrebno sve, a najviše hrana, sanitarije i sredstva za ličnu higijenu. Hitno su im potrebni blender, drva, odeća i obuća… Nemaju ni električni šporet. Oni ne mogu sami i ja ću pokrenuti akciju, makar im i sam pomagao, mada znam da će se neko sigurno priključiti – istakao je stolar Mile i pozvao sve ljude velikog srca da mu se pridruže.

 

Stolara Mileta možete kontaktirati putem njegovog Fejsbuk profila.

 

Podsetimo, Milorad Jurković je postao poznat po tome što besplatno pravi i poklanja stolice – hranilice za decu i nesebično pomaže deci sa problemima u razvoju i porodicama teškog materijalnog stanja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.