Društvo

Stanari studentskog doma priredili prigodnu manifestaciju (Foto)

Studenti – stanari Studentskog doma „Mihajlo Predić dr Miša“ iz Zrenjanina i ove godine priredili su prigodnu manifestaciju, 15. po redu, pod nazivom „Dani studenata Zrenjanin“, a danas je održan finalni dan sa bogatim programom. Brojni gosti bili su u prilici da prisustvuju finalnom okršaju košarkaškog turnira, priređena je modna revija, otvorena „spomenar soba“, a po prvi put organizovana je i izložba pasa.

 

Dani studenata Zrenjanin

 

– Iz godine u godinu sve više studenata se uključuje u organizaciju ovog događaja i imamo sve više učesnika u raznovrsnim programima. Ovo je postala ozbiljna studentska manifestacija. Ove godine otvoren je i studentski spomenar, veliki pano sa fotografijama o pet proteklih godina života stanara ovog doma, i podsećanje na mnoge lepe trenutke. Ono što krasi naš dom to je činjenica da su ovdašnji stanari kao jedna velika složna porodica – s ponosom ističe upravnica Studentskog doma „Mihajlo Predić dr Miša“ Tanja Dulović.

 

Dani studenata Zrenjanin

 

U organizaciju Dana studenata mnogi domci uključili su se na različite načine, a dve devojke, Dragana Šević i Marina Nikolić, po prvi put su izradile spomenar, za period od 2013. godine do danas, sa gotovo tri stotine fotografija.

 

Dani studenata Zrenjanin

 

– Veliki broj studenata, koji stanuju u ovom domu, odazvao se pozivu da učestvuje u manifestaciji. Održani su tradicionalni turniri u fudbalu, odbojci, košarci, basketu i stonom tenisu, u muškim, ženskim i miks ekipama. Deo programa je i modna revija koju su priredile tri studentkinje, a dodeljene su i nagrade najboljim učesnicima – kaže Dragan Lazić, jedan od studenata ključnih za organizaciju ovogodišnje manifestacije.

 

Dani studenata Zrenjanin

 

Zadovoljan je i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je bio gost na manifestaciji.

 

– Mladi, a posebno studenti, među glavnim su pokretačima napretka našeg grada. I na ovoj manifestaciji u Studentskom domu smo videli svu njihovu maštovitost i kreativnost, videli smo mnogo zanimljivih sadržaja i realizovanih ideja. Zbog toga se i lokalna samouprava trudi da kroz studentske stipendije, programe stručne prakse i na druge načine pomaže ovoj populaciji – ističe Salapura.

 

Dani studenata Zrenjanin

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz