Društvo Foto dana

Stanari dva srednjoškolska doma organizovali maturantski bal (Foto)

maturantski bal

Devojke i mladići, maturanti i stanari domova za srednjoškolce „Karolina Satmari“ iz Zrenjanina i „Emaus“ iz Mužlje, prošle subote održali su maturantski bal.

 

Svečani bal je već postao tradicija, jer je organizovan po četvrti put. To je prilika da se učenici završnih razreda oproste od svojih nastavnika, ali i od mlađih drugova i drugarica iz internata. Ove godine u Internatu za devojke ima 15 učenica završnih razreda, a u Kolegiju za učenike „Emaus“ devetoro učenika. Svečanosti u novoj fiskulturnoj sali internata u Mužlji prisustvovali su i roditelji maturanata.

 

– Može se reći da u početku nikome nije bilo lako. Međutim, nakon četiri godine provedene u internatu svi se uklope i postaju velika porodica. Na to smo veoma ponosni – rekao je direktor Doma za učenike, otac Stojan Kalapiš.

 

Organizaciju cele manifestacije već drugu godinu za redom pomaže Katolička kuća iz Segedina, jer je i ovaj događaj uvršten u projekat „Zajednički otisak – Volonteri i zajednice bez granica“ u kojem je partner sa zrenjaninskom Fondacijom „Pro Porta“, odnosno Internatom za devojke „Satmari Karolina“. Projekat je deo programa Interreg – IPA prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

 

– Njegova vrednost je preko 90.000 evra i trajaće do januara 2020. godine – istakla je direktorka internata, časna sestra Juliana Konc.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM