Društvo YSLAJDER

ŠTA ZA OVDAŠNJE PACIJENTE ZNAČI NOVA ANGIO – SALA

Opšta bolnica Đorđe Joanović

ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina na nedavno održanoj sednici jednoglasno su prihvatili predlog zaključka o rekonstrukciji i adaptaciji prostora za angio – salu u ovdašnjoj Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“, a na osnovu ove odluke lokalna samouprava će u te svrhe uložiti 6,7 miliona dinara budžetskih sredstava.

 

bolnica angio sala

 

Prethodno su predstavnici Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i kompanije „Siemens Healthcare“ iz Beograda potpisali ugovor o nabavci tri angio – sale, u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će u narednih 90 dana biti isporučene opštim bolnicama u Subotici, Somboru i Zrenjaninu.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kaže da je pre ugradnje medicinske opreme neophodno obaviti određene građevinske radove u prostoru bolnice predviđenom za angio – salu.

 

– Lekari i menadžment bolnice u prethodnom periodu pokušavali su na razne načine da omoguće da se kateterizacija može raditi i u Zrenjaninu, kako bi pacijentima skratili put do Sremske Kamenice, gde su do sada morali da idu. Spremni smo da finansiramo građevinske radove, i to je minimalno što možemo da uradimo da ovaj projekat vrlo brzo krene u realizaciju – ističe Janjić.

 

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ objašnjavaju da nabavka tri nove angio – sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini.

 

„Ove sale su veoma važne kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti. Takva sala trenutno postoji samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Pacijenti iz Zrenjanina, Subotice i Sombora koji imaju problema sa infarktom miokarda i drugim bolestima krvnih sudova, morali su da stignu do Instituta u Sremskoj Kamenici da bi bili adekvatno lečeni. Sada će tu vrstu zdravstvene nege imati u svojim gradovima.
To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine, što je ogroman uspeh za zdravstvo u pokrajini i u celoj našoj zemlji“, saopštavau iz zrenjaninske bolnice.

 

Direktorka kompanije „Siemens Healthcare“ Marijana Đorđević istakla je da Srbija, nažalost, spada među prve u Evropi u kardiovaskularnim bolestima, zbog čega je pohvalila inicijativu da se pacijentima iz Subotice, Zrenjanina, Sombora, koji nisu u mogućnosti da pravovremeno dođu do Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, obezbedi adekvatno lečenje.

 

Ona je dodala da će ova kompanija isporučiti tri najsavremenije angio – sale iz svog portfolija, sa najsavremenijim softverima za vizuelizaciju stenta, za neurološke i druge procedure, pri čemu će zračenje za pacijente i osoblje koje će raditi biti minimalno.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.