Društvo

Srednja poljoprivredna škola ostvarila uspeh na pokrajinskom konkursu

Srednja poljoprivredna škola

Srednja poljoprivredna škola iz Zrenjanina osvojila je drugu nagradu na konkursu na temu zadrugarstva. Konkurs je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

– Na konkurs se prijavilo devet poljoprivrednih škola, a naši đaci su zahvaljujući odličnom radu osvojili drugo mesto i nagradu od 100.000 dinara – kaže za portal zrenjaninski.com Milica Damjanović Tomin, direktorka Srednje poljoprivredne škole.

 

Prema uslovima konkursa, đaci je trebalo da posete dve zadruge iz okoline, upoznaju se sa radom i o tome naprave prezentaciju, s obzirom na to da se uvodi novi predmet zadrugarstvo. Đaci su bili u zadrugama u Kleku i Lukićevu. U pitanju su učenici završnih razreda koji slušaju predmet preduzetništvo. Projektom je koordinirala profesorica Sandra Pauljev.

 

– Najvažnije je bilo da se upoznaju sa funkcionisanjem zadruga koje su sigurno budućnost za male i mlade poljoprivrednike – ističe Damjanović Tomin. – Naši đaci su imali priliku da prilikom posete Nemačkoj vide kako funkcionišu zadruge u selima. Zadruge su tamo srce zajednice, a trebalo bi da tako bude i kod nas, ističe Damjanović Tomin.

 

Novac od nagrade biće iskorišćen za opremanje mulitmedijalnog kabineta.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz