Društvo

Sportske igre u školi „9. maj“ na terenu sa novom opremom

Sport je za sve – uključi me

Na nedavno opremljenom sportskom terenu Osnovne i srednje škole „9. maj“ u Zrenjaninu danas su organizovana takmičenja u okviru akcije „Sport je za sve – uključi me“.

 

Ovom događaju su, osim omladine iz nekoliko ovdašnjih sportskih klubova, prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegovi pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić, kao i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Dečaci i devojčice su se nadmetali u više disciplina, a u igrama su učestvovali članovi Košarkaškog kluba Petrovgrad, Odbojkaškog kluba Proleter i Rukometnog kluba Proleter.

 

– Trudimo se da deci sa smetnjama u razvoju pružimo bar delić onoga što imaju ostali mališani. Cilj sportske akcije, koja se odvija pod sloganom „Sport je za sve – uključi me“, jeste da nas podseti da smo svi isti, bez obzira na različitosti. Želimo da probudimo kod učenika sportista i njihovih roditelja, odgovornost prema ovoj deci koja se školuju u našoj ustanovi. Ta odgovornost ne treba da bude trenutna, nego stalna i da uvek bude prisutna među nama – poručila je direktorka škole „9. maj“ Snežana Vukić.

 

Na terenu, na kom je upriličena ova sportska manifestacija, nalazi se nova sportska oprema koja je nabavljena zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

 

– Obezbedili smo nove koševe, odbojkašku mrežu, dva stola za stoni tenis, golove za mali fudbal, a nabavili smo i dva koša u fiskulturnoj sali – navela je Vukić, dodajući da ovu školu trenutno pohađa 270 učenika.

 

Gradonačelnik Janjić je istakao da lokalna samouprava puno pažnje posvećuje razvoju školstva i obrazovnim ustanovama u gradu i u okolnim selima, i da iz gradskog budžeta finansira mnoge projekte.

 

– Dobro je da na našem prostoru imamo i odgovorne kompanije koje se uključuju u realizaciju ovih projekata, ali i preduzetnike koji su spremni da pomognu – naglasio je Janjić, uz napomenu da je u planu za sledeću godinu završetak novog objekta u školi „9. maj“, posle čega će ova ustanova dobiti dodatni prostor za boravak dece.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM