Društvo Vesti Zrenjanin

Služba hitne medicinske pomoći dobila novi reanimobil

služba hitne medicinske pomoći

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” dobila je novi reanimobil sa kompletnom opremom po najvišim standardima. Ključeve novog automobila direktorki zrenjaninskog Doma zdravlja dr Gordani Đurić uručio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

– Veliko hvala gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što su imali razumevanja za naše potrebe i probleme. Ovo vozilo ima najsavremeniju opremu i puno će značiti lekarima urgentne medicine u Hitnoj pomoći, a posebno našim pacijentima. Mi tokom dana na terenu imamo tri lekarske ekipe i dva sigurna urgentna vozila. Druga dva reanimobila prešla su do sada veliku kilometražu, između 350 i 400 hiljada kilometara, te bi bilo dobro da u nekom budućem periodu nabavimo još dva nova urgentna vozila – rekla je dr Đurić

 

Najveći problem zrenjaninske Hitne pomoći je veličina teritorije koju pokriva. Zbrinjavaju se pacijenti u gradu, kao i u 22 okolna mesta. Takođe, Služba hitne medicinske pomoći obavlja transport pacijenata sa sekundarnog na tercijarni nivo, što znači da se pacijenti koji su hospitalizovani u zrenjaninskoj bolnici po potrebi prebacuju u Klinički centar Vojvodine, Institut u Sremskoj Kamenici ili ka klinikama u Beogradu.

 

Svaki automobil u voznom parku Hitne pomoći prelazi veliku kilometražu u toku dana, te će novi reanimobil svakako biti od izuzetne koristi.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM