Društvo

Sledi asfaltiranje šest ulica

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u pratnji direktora Direkcije za izgradnju i uređenje grada Gorana Kravarušića, obišao je danas radove na izgradnji kružne raskrsnice između Bulevara Veljka Vlahovića i Ulice Meše Selimovića.

Atarski put olakšaće rad poljoprivrednicima
Atarski put olakšaće rad poljoprivrednicima

Odmah nakon toga on se zaputio i u Mesnu zajednicu „Gradnulica“, gde je uređen atarski put na lokalitetu „Marjanov brod“ i rekonstruisana svečana sala u zgradi Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Predsednik Saveta Mesne zajednice „Gradnulica“ Siniša Vukić kaže da su u 2015. započeti obimni radovi u ovom delu grada i da je izgrađen atarski put na potezu „Marijanov brod“, dužine 1.200 metara i širine 6,5 metara.

– Naselje Gradnulica je poljoprivredni kraj i ovaj put je veoma značajan za naše poljoprivrednike – ističe Vukić.

On napominje da je, takođe, završena prva faza rekonstrukcije svečane sale u OŠ „Đura Jakšić“, koja je podrazumevala ugradnju LED rasvete, spuštanje plafona, izradu gipsanih zidova, dok će kasnije biti zamenjena i stolarija.

– U narednom periodu, od sredstava naftne rente za 2014. godinu, biće asfaltirano šest ulica – Resavska, Ljubice Odažić, Milete Krunića, Dimitrija Dimovića, Vladimira Cvetkova i Zorana Nićetina. Takođe, očekuje nas rekonstrukcija nekoliko trotoara, a na jesen i sadnja drvoreda i revitalizacija biciklističke staze u Ulici Cara Dušana – naglašava Vukić.

Gradonačelnik Janjić je ovom prilikom izjavio da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Savetom MZ „Gradnulica“, što je i rezultatiralo uređenjem puta u gradnuličkom ataru. Po njegovim rečima, poljoprivrednici ranije nisu mogli da prođu tim putem i dođu do svojih njiva.

– Velike planove imamo i za Takovsku ulici, pošto planiramo da uložimo 45 miliona dinara u rekonstrukciju atmosferske kanalizacije. Prošle godine, kada su bile obilne padavine, a nivo podzemnih voda visok, veliki broj građana imao je probema sa vodom u dvorištima, podrumima i kućama. Taj problem biće rešen ovom rekonstrukcijom – poručio je Janjić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.