Društvo

SKUP ZUBARA: Pazite šta jedete!

ZRENJANIN – Svi naši sugrađani trebalo bi da znaju da je redovna oralna higijena neophodna, kako bi sačuvali zdravlje usta i zuba – poručila je primarijus dr Eleonora Marjanović, potpredsednica Upravog odbora Stomatološke komore Srbije, na Simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji koji se danas i sutra održava u Kulturnom centru Zrenjanina.

Pranje zuba 1

Ona je naglasila da je, isto tako, važna i zdrava ishrana, napominjući da roditelji ne bi trebalo deci da daju grickalice, sokove i zaslađene napitke između obroka.

– Uz sve to, neophodno je redovno odlaziti na kontrole kod stomatologa – istakla je Marjanović.

Simpozijum zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji održava se već tri decenije, a po prvi put je upriličen u Zrenjaninu, koji će danas i sutra ugostiti najeminentnija imena iz oblasti dečije i preventivne stomatologije. U pitanju su profesori Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a na predavanjima će biti predstavljene teme vezane za zdravlje usta i zuba. Eleonora Marjanović se, u uvodnom delu, pozabavila razvojem stomatološke službe u Zrenjaninu.

– Svake godine pre ovog simpozijuma, odnosno treće sedmice u maju, održava se Nedelja zdravlja usta i zuba. A zatim se na simpozijumu propagiraju sve one teme koje su važne za opšte zdravlje, jer je oralno zdravlje njegov deo – objasnila je Marjanović, inače predsednica organizacionog odbora ovogodišnjeg stručnog skupa.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.