Društvo Vesti Zrenjanin

Školski časopis “Put” svrstao Zrenjaninsku gimnaziju među najuspešnije škole u Srbiji

Listu najuspešnijih srpskih škola sačinio je eminentni časopis beogradskih srednjih škola “Ogledalo”.

 

-Nama ovo priznanje mnogo znači, jer je još jedan dokaz koliko je škola uspešna u svim oblastima – s ponosom ističe direktor gimnazije Milan Radaković.

 

Školski časopis “Put” nastao je davne 1995. godine i to tako što je grupa gimnazijalaca jedno vreme izdavala fanzin, odnosno ručno rađenu amatersku publikaciju. Profesori su to primetili, dali ideju da fanzin preraste u časopis, koji je sada dočekao svoj 24. rođendan.

 

-Prvu redakciju činili su naši učenici Ivan Živkov, Gabrijela Parigros, Rastko Stefanović, Mile Puškarić i Ivan Pavković, sada odrasli, uspešni ljudi. Bio je u potpunosti orginalno delo naših učenika, od tema, crteža, fotografija… Posle nekoliko godina doživeo je transformaciju, tadašnji učenik Sandro Simić ga je modernizovao i digitalizovao. Kako se vreme menjalo, menjao se i izgled časospisa ali i danas “Put” izlazi u štampanom izdanju. Želimo da ga zadržimo baš u ovakvoj formi. Moram da priznam da danas sve ide mnogo teže, malo ovim generacijama nedostaje entuzijazma, đacima štampani časopis nije naročito atraktivan ali kad izađe, a to je jednom godišnje, učenici ga razgrabe – priča za portal zrenjaninski.com Aleksandra Subotić, pedagog, koja je zajedno sa profesoricom Dušicom Mitić i psihologom Milicom Velimirović, sa časopisom od prvih dana.

 

Ime je skraćenica od “Publikacija uzavrelih tema”. Časopis je profilisan. Obuhvata važne događaje, đačko stvaralaštvo, ima sportske strane, fotografije i uvek neke zanimljivosti, anegdote, lapsuse…

 

Od pre godinu dana, posle odlaska profesorice Dušice Mitić u penziju, uređivanje je preuzela profesorica francuskog jezika Sanja Vučurević. Ona predaje i novi izborni predmet mediji i kultura, pa su đaci, koji su odabrali ovaj predmet, već prionuli na uređivanje novog broja.

 

A pedagog Aleksandra Subotić ističe da časopis „Put” opstaje zahvaljujući velikom trudu dve maturantkinje Gordane Stojanović i Svasje Polaček, i podseća da je školu za rangiranje prijavila profesorica filozofije Aleksandra Maksić.

 

Gimnazijski časopis “Put” tri puta je bio republički pobednik u takmičenju najboljih školskih listova a sada je gimnaziju uvrstio u 20 najuspešnijih srednjih škola.

 

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz