Društvo YTOP

ŠKOLA “JOVAN CVIJIĆ” OD “ČISTOĆE” DOBILA TELEVIZOR

skola-jovan-cvijic-televizor

ZRENJANIN – Direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Zoran Protić uručio je LCD televizor direktorki Osnovne škole “Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu Biljani Jovanov. Televizor će biti korišćen za aktivnosti učenika u produženom boravku ove škole.

 

 

– Učenici OŠ “Dr Jovan Cvijić” bili su vredni i sakupili su veliku količinu plastičnih čepova koje je preuzelo naše preduzeće. Na ovakav način želimo da motivišemo i podstaknemo i druge škole da se priključe akcijama sakupljanja čepova i da što više kod najmlađeg uzrasta podignu svest o ekologiji i zaštiti životne sredine – istakao je direktor “Čistoće” Zoran Protić.

 

 

Godišnjim planom rada OŠ “Dr Jovan Cvijić” definisane su, između ostalog, i aktivnosti tima za uređenje životne sredine “Mladi ekolozi”. Cilj ovog tima je zaštita i unapređenje životne sredine, razvijanje ekološke svesti učenika, kao i njihovo aktivno uključivanje u zaštitu životne sredine.

 

 

– Zajedničkom aktivnošću učenika, nastavnika i roditelja, u toku prethodnih godina realizovali smo niz projekata, a dobitnici smo i više nagrada na polju ekologije. Putem akcije sakupljanja čepova uspostavljena je saradnja sa JKP “Čistoća i zelenilo”. Zahvaljujući LCD televizoru, biće unapređena i osavremenjena nastava, ali je i motiv za dalju akciju prikupljanja čepova još veći – rekla je direktorka škole Biljana Jovanov, i zahvalila se direktoru JKP “Čistoća i zelenilo” na razumevanju i podršci u akciji sakupljanja čepova.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM