Društvo

Škola „Dr Jovan Cvijić“ osvojila prvu nagradu na pokrajinskom konkursu

osnovna škola dr jovan cvijić

Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina osvojila je prvu nagradu na konkursu u okviru projekta „Energija svuda oko nas“.

 

Ideja projekta je da, kroz četiri različita modaliteta, učenici osnovnih i srednjih škola, na kreativan način, pronalaze originalna rešenja za očuvanje prirodne sredine. Oni to mogu da čine kroz modele i makete, multimedijalne prezentacije, literarne i likovne radove. A tema su različite oblasti – alternativni i obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost i racionalno korišćenje energije, ekologija – upravljanje otpadom i energija.

 

Nemanja Đurđević iz škole „Dr Jovan Cvijić“ osvojio je prvo mesto za literarni rad, a Dunja Droca za likovni. Mentorka im je bila učiteljica Aleksandra Radanović.

 

Mina Stanojev iz „Cvijića“, sa mentorkom Jelenom Radmanović Bojanić, i Katarina Pupovac, sa mentorkom Biljanom Perin, iz škole „Đura Jakšić“, osvojile su drugo mesto za literarne radove.

 

Iva Adžić iz „Cvijića“, sa mentorkom Gordanom Lazić, za literarni rad osvojila je treće mesto. Valentin Šaranji iz OŠ „Servo Mihalj, sa mentorkom Angelom Terek, osvojio je treće mesto za modele i makete. Srđan Knežević iz OŠ „Žarko Zrenjanin“, sa mentorkom Snežanom Vranješ, osvojio je treće mesto u kategoriji multimedijalne prezentacije.

 

Nagrade su uručene u Novom Sadu. Nagradu je, u ime škole, primila Biljana Jovanov, direktorka OŠ „Dr Jovan Cvijić“.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.