Društvo

Škola „2. oktobar“ dobila krov

ZRENJANIN – Novcem koji je dobila od lokalne samouprave u Zrenjaninu, Osnovna škola „2. oktobar“ finansirala je sanaciju krova i kišne kanalizacije, kao i krečenje zgrade u kojoj je smeštena ova obrazovna ustanova.

Gradonačelnik sa saradnicima posetio školu
Gradonačelnik sa saradnicima posetio školu

U radove koji se privode kraju uloženo je 4,1 milion dinara i, po rečima direktorke škole Nataše Živojin, ovo je prvo veće ulaganje u poslednjih 15 godina.

– Školska zgrada je građena šezdesetih godina prošlog veka, sa ravnim krovom, koji su vremenom uništili kiša i sneg. Krovna konstrukcija je popustila, a vlaga je zahvatila plafone i zidove u učionicama i u fiskulturnoj sali – rekla je Nataša Živojin, dodajući da je posle sanacije objekta, koju je u potpunosti finansirao Grad Zrenjanin, ovo sada bezbednije mesto i u fizičkom i u zdravstvenom smislu za učenike i nastavnike.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je u pratnji zamenika Saše Santovca, danas obišao školu „2. oktobar“, izjavio je da pored izgradnje novih fiskulturnih sala, lokalna samouprava ne zaboravlja ni objekte koji su davno građeni, a koji su u relativno lošem stanju.

– Zaprimili smo još nekoliko zahteva od direktorke i školskog odbora i izaći ćemo im u susret, jer je bezbednost dece i pobljšanje uslova za njihov boravak u školi naš prioritet – poručio je Janjić.

Školu „2. oktobar“ trenutno pohađa 646 učenika.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.