Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

ŠAPE VELIKOG SRCA: Humanitarni projekat koji će vas razgaliti

šape velikog srca
Foto: Pixabay

Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“, u saradnji sa udruženjem „Srbija velikog srca“, započinje novi projekat pod nazivom “Šape velikog srca”.

 

“Srbija velikog srca” je humanitarna organizacija koja pomaže osobama sa invaliditetom, malignim i retkim bolestima, kao i njihovim porodicama.

 

“Ovo udruženje je uspostavilo saradnju sa nama. Mi ćemo mu pomoći tako što ćemo obezbediti napuštene i spašene zlatne retrivere i labradore. Oni se zbog svoje prirode i karakteristika koriste u dresuri terapeutskih pasa. Napominjemo da je reč o spašenim psima, vakcinisanim i čipovanim, i pripremljenim za udomljavanje. Psi su, takođe, sterilisani kako bi bili fokusirani na zadatke i obaveze koje će imati prema vlasniku. Zapravo, prema detetu ili odrasloj osobi sa invaliditetom”, navode u udruženju “Zelene šape”.

 

“Srbija velikog srca” će pokrenuti projekat obuke već kvalifikovanih osoba za dresuru pasa u smislu terapeutskih potreba. To će učiniti u saradnji sa dva poznata centra za obuku terapeutskih pasa u inostranstvu.

 

“Osim što ova vrsta pomoći i podrške osobama sa invaliditetom više neće biti nedostupna u Srbiji, psi koji su bili napušteni će sada biti voljeni i negovani. Takođe, naši prijatelji iz udruženja “Srbija velikog srca” pomoćiće nam da prikupimo hranu za naše štićenike”, kažu u udruženju “Zelene šape”.

 

Ukoliko želite da pomognete ovaj projekat, možete kontaktirati ova dva udruženja putem društvenih mreža. Takođe, ukoliko imate potrebu za ovakvim psom, koji će biti prijatelj i pomagač vašem detetu ili vama, javite se kako bi udruženje “Srbija velikog srca” napravila raspored njihove obuke i udomljavanja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM