Društvo YTOP

SAJAM STVARALAŠTVA SEOSKIH ŽENA VOJVODINE

Čedomir Janjić, Diana Milović i Predrag Vuletić

ZRENJANIN – Osmi Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine održaće se u subotu, 15. oktobra. Prijavilo se 215 udruženja, tako da će na manifestaciji učestvovati oko 2.000 žena.

Čedomir Janjić, Diana Milović i Predrag Vuletić
Čedomir Janjić, Diana Milović i Predrag Vuletić

Na konferenciji za medije u Gradskoj kući program su najavili Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Diana Milović, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova, kao i Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

– Na sajmu će biti četiri tematske celine. Najviše udruženja će biti iz oblasti rukotvorina i tkanja, zatim suvenira, kolača i na kraju organske hrane, koju smo tek počeli da razvijamo, jer znamo da u budućnosti to može biti dobro zanimanje. Mogu da obećam da će ovakvih manifestacija i u budućnosti biti dosta, jer žene imaju šta da pokažu, i gledaćemo da taj njihov potencijal i aktivizam razvijemo što više – rekla je Diana Milović.

Janjić je istakao da Grad ranije nije imao značajnu saradnju sa Vladom Vojvodine, a da se to sada promenilo.

– U našem gradu je mnogo udruženja žena i očekujem da će manifestacija u subotu biti uspešna, samo da nas i vreme posluži. Zrenjaninke su vredne žene i sigurno će imati šta da pokažu. Radujem se saradnji koju imamo sa Vladom Vojvodine i nadam se da će ih u budućnosti biti više – istakao je gradonačelnik.

U petak, 14. oktobra, u 17 časova, na Trgu slobode biće izložba „Znamenite žene Zrenjanina“, autorke Stojanke Lekić, pokrajinske poslanice. U subotu, 15. oktobra, od 10 do 12 sati u Baroknoj sali Gradske kuće biće predstavljen projekat „Ravnopravne žene – bogatije selo“. Svećano otvaranje predviđeno je za 12 časova, a nakon toga biće kulturno – umetnički program.

Organizovano je i takmičenje u pravljenu slavskog kolača, a proglašenje pobednika predviđeno je za 13 sati na Trgu slobode. Najbolji kolač proglasiće Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podeli članak
sinovoz
FAM