Društvo YTOP

RODITELJI I VRTIĆ „MASLAČAK“ SPROVELI JOŠ JEDNU ZAJEDNIČKU AKCIJU

ZRENJANIN – Da zrenjaninski vrtić „Maslačak“ ima odličnu saradnju sa roditeljima dece koja idu u ovo obadnište, pokazala je još jedna zajednička akcija.

Nakon uređenja dvorišta, organizacije brojnih radionica za roditelje i decu, sprovedena je i zajednička akcija zamene dela stolarije.

Neki od problema u vrtiću bili su loša zvučna izolacija i slaba osvetljenost između dve radne sobe. U dve radne sobe boravi oko pedesetoro dece, a zbog loše zvučne izolacije sticao se utisak da su svi u jednoj prostoriji.

– Na roditeljskom sastanku je dogovoreno da se reši ovaj višedecenijski problem i omogući kvalitetniji vaspitno – obrazovni rad – kaže glavni vaspitač u vrtiću „Maslačak“ Dragana Baždar, dodajući da su direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Goran Fijat i Tamara Jocić iz ovog preduzeća pomogli da se, nakon nekoliko meseci, uspešno privede kraju još jedna akcija.

– Zahvaljujem se roditeljima iz vrtića „Maslačak“ na volji, trudu i izdvojenim sredstvima bez kojih ne bismo uspeli rešiti ovaj problem. Bitno je pomenuti da su u samoj organizaciji i privođenju akcije kraju najviše učestvovali roditelji iz pripremne grupe u vrtiću „Maslačak“ – naglašava Baždar.

U nedostatku sredstava, organizovano je i sakupljanje PET ambalaže, a akciju su podržali roditelji i Mesna zajednica „Nikola Tesla“.

– Sredstva od PET ambalaže su neznatna, ali buđenje svesti kod dece o očuvanju prirode i reciklaži je veća dobit. Istovremeno, uz sakupljanje ove vrste ambalaže prikupljamo i čepove koje ćemo distribuirati udruženju „Čep za hendikep“ – ističe Baždar.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.