Društvo

Reproduktivno zdravlje – na pola puta od škole do kuće

Reproduktivno zdravlje
Foto: Dom zdravlja "Dr Boško Vrebalov"

Grad Zrenjanin, u saradnji sa Kabinetom Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, organizovao je tribinu. Tribina je bila na temu „Reproduktivno zdravlje – od sazrevanja do razumevanja – na pola puta od škole do kuće“.

 

U realizaciji ove tribine učestvovali su i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ – Savetovalište za mlade, Crveni krst Zrenjanin i Centar za socijalni rad. Cilj tribine je unapređenje zdravlja mladih i žena. Ali, i želja da omladina dobije najrelevantnije informacije i mogućnosti da postavi pitanja stručnjacima iz ovih oblasti.

 

Predavanje je namenjeno za učenike srednjih škola. Obrađene teme su vezane za reproduktivno zdravlje, rano stupanje u seksualne odnose, rizike promiskuitetnog ponašanja i prekida neželjenih trudnoća u adolescentnom dobu…

 

Glavni predavač bila je dr Ivana Grozdanov, specijalista ginekologije Dispanzera za žene i Savetovališta za mlade Doma zdravlja.

 

Osim nje, učenicima su se obratili i Jelena Dragić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Grada Zrenjanina, i Nada Kralj, rukovodilac službe za decu i omladinu Centra za socijalni rad. Aleksandar Sabo, edukovani volonter Crvenog krsta Zrenjanin, održao je prezentaciju o polno prenosivim bolestima i paravilnoj upotrebi prezervativa.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz