Društvo

REČNI EKOLOŠKI KARAVAN NA BEGEJU

ZRENJANIN – Regata „Reka“, rečni ekološki karavan, zaploviće od 30. jula pa sve do 13. avgusta, rutom Stari Banovci, Titel, Carska Bara, Zrenjanin, Novi Bečej, Mol, Senta, Kanjiža, Segedin, Novi Kneževac, Ada, Bečej, Aradac, Slankamen i Stari Banovci, najavljuju iz Javnog preduzeća „Turistički centar grada Zrenjanina“.

Regata

Regata će, posle Carske bare, gde će po planu brodski karavan doploviti 31. jula, u grad Zrenjanin ući trećeg dana plovidbe i prvog  dana u avgustu.

– U ponedeljak, 1. avgusta, regata će uploviti rekom Begej u Zrenjanin, oko podneva, i brodići će se usidriti kod Pivnice, a isploviće sledećeg dana, u ranim jutarnjim satima. Domaćin ovog svojevrsnog rečnog karavana je JP „Turistički centar grada Zrenjanina“, u  saradnji sa udruženjem „Urbani forum“ i pivnicom „Četir’ konja debela“ – kaže Vesna Bugarin iz zrenjaninskog Turističkog centra.

Očekuje se da će u regati ploviti sedamdesetak čamaca na motorni pogon sa oko 250 učesnika. Ovo je jedna od najvećih regata koja nosi međunarodno obeležje, ploviće se do Segedina u Mađarskoj, i nazad, Begejom, kanalom DTD, i rekom Tisom, pri čemu će se u povratku 12. avgusta taborovati na izletištu Tisa kod Aradca.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz