Društvo

Raste broj obolelih od groznice Zapadnog Nila u srednjem Banatu

komarac

Od početka ove godine, do 31. jula, na teritoriji Republike Srbije registrovano je 70 slučajeva oboljevanja, od kojih su dva bila u Srednjobanatskom okrugu. To je jedan više oboleli u srednjem Banatu u odnosu na prethodni izveštaj Instituta za javno zdravlje Srbije „Batut“.

 

Pet slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila bila su u pomenutom periodu sa smrtnim ishodom, i to četiri u Južnobačkom okrugu i jedan na teritoriji Grada Beograda, svi kod osoba muškog pola, starosti od 56 do 84 godine, sa pridruženim hroničnim oboljenjima koji se mogu dovesti u vezu sa groznicom Zapadnog Nila.

 

Na osnovu podataka dostavljenih Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, najviše slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila prijavljeno je na teritoriji Grada Beograda, čak trideset, a zatim u Južnobanatskom okrugu kod 15 osoba. U Južnobačkom okrugu bilo je 12 slučajeva, Zapadnobačkom šest, Sremskom i Srednjobanatskom po dva i u Severnobanatskom okrugu samo jedan.

 

Obolele su 42 osobe muškog i 28 osoba ženskog pola, starosti od 22 do 84 godine, sa pridruženim hroničnim oboljenjima kod 46 od 70 registrovanih.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz