Društvo

PROMOVISANA AKCIJA „ČEP ZA HENDIKEP“

ZRENJANIN – Na 31. manifestaciji „Dani piva“ u Zrenjaninu, udruženje „Čep za hendikep“, uz podršku Apatinske pivare, ukazalo je na mogućnost reciklaže plastičnih čepova, jer se od sredstava prikupljenih na taj način obezbeđuju ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom.

cep-za-hendikep

Svi zainteresovani posetioci su bili u prilici da se fotografišu sa modnim detaljima – šeširom, leptir mašnom, narukvicama i ogrlicama od čepova, posebno izrađenim za ovu priliku i da svoje fotografije podele preko društvenih mreža.

– Projekat „Čep za hendikep“ pokrenut je 2013. godine i do sada je, sredstvima koja su obezbeđena kroz prikupljanje i reciklažu plastičnih čepova, osobama sa invaliditetom donirano više od 30 lako aktivnih kolica, četiri hodalice i veliki broj ortopedskih pomagala, a udruženje nastavlja akciju kako bi se olakšalo svakodnevno funkcionisanje osoba sa invaliditetom – istakao je Zoran Martinov, predsednik udruženja „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina.

Podsetimo, čepovi nisu od iste vrste plastike kao ostatak ambalaže, tope se na višoj temperaturi i zato se posebno recikliraju. Ukoliko i vi želite da se priključite akciji, sve što treba da uradite jeste da prikupljate plastične čepove sa svih vrsta ambalaža. Preuzimanje organizuje udruženje „Čep za hendikep“, dovoljno je da ih kontaktirate na mail cepzahendikep@gmail.com i oni će se pobrinuti za prikupljene čepove.

Podeli članak
sinovoz
FAM