Društvo

Promocija „Letnje stručne prakse”

ZRENJANIN – Na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” danas je predstavljen projekat “Letnja stručna praksa” koji se, u organizaciji ZREPOK-a, sprovodi od 2010. godine. Cilj projekta je omogućavanje studentima jedinog zrenjanininskog fakulteta da steknu praktična znanja i veštine, koji će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

Letnja praksa ZREPOK-a
Letnja praksa ZREPOK-a

Pre dve godine u taj projekat uključili su se grad, Lokalni savet za zapošljavanje, pokrajinska služba za zapošljavanje, kao i filijala službe zapošljavanja Zrenjanin, čija je uloga promovisanje fakulteta i studenata koji uspešno završe letnju stručnu praksu.

Kako je danas rečeno, Grad Zrenjanin će obezbediti zaradu za studente koji uspešno završe projektni rad, a ZREPOK će najboljeg studenta nagraditi stipendijom u iznosu od 120 hiljada dinara. Fakultet “Mihajlo Pupin” obezbediće besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak. Privredna društva koja uzumu učešće u ovom projektu neće imati nikakve obaveze u pogledu isplate zarade studentima.

Načelnica odeljenja za društvene delatnosti Grada Zrenjanina Olivera Lisica ističe da lokalna samouprava podržava ovaj projekat nekoliko godina unazad, kao i saradnju Tehničkog fakulteta i ZREPOK-a.
-Ove godine smo u gradskom budžetu obezbedili 600 hiljada dinara, tako da će svaki učesnik u letnjoj stručnoj praksi dobiti po 30 hiljada dinara. To je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja Grada Zrenjanina – napominje Lisica i dodaje da će Grad Zrenjanin u narednom periodu raspisati konkurs za stručnu praksu i javne radove.
-Ovom prilikom bih pozvala studente da se prijave i na konkurse koje je raspisao Grad Zrenjanin, a koji traju cele godine i koji se odnose na stručno usavršavanje, za sve one koji učestvuju na takmičenjima i dodatno rade na svojim fakultetima – zaključuje načelnica odeljenja za društvene delatnosti.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.