Društvo

Programeri spremni za “Levi9”

ZRENJANIN – U okviru projekta “Edukacijom do posla” zrenjaninski Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” obučio je 40 programera za potrebe kompanije “Levi9”, čime su završene aktivnosti tog fakulteta predviđene projektom.

tehnicki_fakultet_mihajlo_pupin
Prema rečima prodekana za nauku Tehničkog fakulteta Branka Markoskog trenutno se realizuju aktivnosti od strane kompanije “Levi9”, koje će trajati do početka maja, kada će biti i obavljeno završno testiranje studenata.

“Naš cilj je da što više mladih ljudi upiše ovaj fakultet i posle završetka studija ostanu u Zrenjaninu, jer ih, na neki način, čeka sigurno zaposlenje, a mi se nadamo da će u narednom periodu doći još ovakvih kompanija u naš grad”, rekao je Markoski na svečanosti obeležavanja decenije postojanja “Levi9” u holu zrenjaninskog fakulteta.

Predstavnica te kompanije Dušica Ljubojević izjavila je da su studentima predstavljene mogućnosti zaposlenja i prakse u Zrenjaninu, kao i mogućnost da postanu stipendisti “Levi9”.

“Pored zabavnih sadržaja, prezentovali smo i novu kviz-igru koju je napravio naš tim i koja se može preuzeti sa “Google Play” prodavnice. Na taj način studenti mogu da provere svoje znanje u vezi sa programiranjem, ali i da se zabave”, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, “Levi9” trenutno ima preko 300 zaposlenih u kancelarijima u Novom Sadu i Zrenjaninu.

“Želja nam je da trenutni broj zaposlenih, kojih je 19 u Zrenjaninu, udvostručimo do kraja godine. Što se tiče saradnje sa fakultetom, imamo velike ambicije, budući da je veliki broj naših zaposlenih u kancelariji u Novom Sadu završio studije upravo na Tehničkom fakultetu ‘Mihajlo Pupin’ u Zrenjaninu”, istakla je Ljubojević.

Podeli članak
sinovoz
FAM