Društvo

Profesori iz Španije i Perua posetili školu „Žarko Zrenjanin“

Profesori iz Španije i Perua

Hesus Gonsales Peres, profesor španskog jezika iz škole Mester iz Salamanke, u Španiji, bio je gost Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ i imao je priliku da porazgovara sa ovdašnjim učenicima o temama koje su im bile veoma zanimljive – kulturi Španije, običajima, nacionalnim jelima, sportu i kulturnim znamenitostima.

 

Profesor Gonsales Peres je, u saradnji sa nastavnicama Vesnom Bjelić i Anelom Milin, održao tri časa u dva odeljenja šestog, i jednom odeljenju osmog razreda, i uspeo je da na interesantan način đacima dočara život u Salamanki, gradu sa najstarijim univerzitetom u Španiji, dve katedrale i kulturnim centrom pokrajine Kastilja i Leon.

 

Školu „Žarko Zrenjanin“ posetila je i profesorica škole „Maria Montesori“ iz grada Piure u Peruu i autorka projekta „Želim da te upoznam“ Katarina Ostojin.

 

Učenici škole „Žarko Zrenjanin“ krajem prošle školske godine poslali su vršnjacima iz Perua putujući dnevnik u kom su im na španskom jeziku predstavili našu zemlju, region, grad, školu i gastronomske i kulturne običaje Srbije. Đaci su imali priliku da vide peruansku verziju putujućeg dnevnika, pisma, poklončiće i mnoštvo nastavnog materijala, koji će im koristiti u nastavi i daljem učenju ovog svetskog jezika.

 

Učesnici ovog lepog projekta imali su priliku da razgovaraju sa profesorkom i bliže upoznaju običaje Perua, egzotične i daleke zemlje.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.