Društvo YTOP

PRODAJEM KUĆU NA BANDERI

ZRENJANIN – Došlo je vreme da se i najobičnija trgovina danas obavlja preko Interneta. Razgledate ono što vas interesuje, isproveravate hiljadu puta, upoređujete i onda – pazarite. Preko Interneta ili u radnji.

Zato deluje potpuno neobično kad se oglasi za nekretnine, od iznajmljivanja, preko zamene pa sve do prodaje nađu na banderama, drveću, stubovima pa čak i saobraćajnim znacima.Ispisani manje ilii više čitkim rukopisom, eventualno odštampani na kompjuteru pa fotokoprirani u ko zna koliko primeraka.

oglas

Portal zrenjaninski.com istraživao je da li je takozvani ulični marketing i dalje u prednosti u odnosu na Internet ili na agencije za promet nekretnina.

I ja često vidim takve oglase i to mi deluje potpuno neozbiljno, kaže za portal zrenjaninski.com Maja Ilić, iz agencije za promet nekretnina „Ilić“. Iznajmljivati stan na banderi ili prodavati nekretninu vrednu nekoliko desetina hiljada evra – ne znam kako se neko uopšte usuđuje. Ne znam stvarno šta ljude i dalje tera na takvu trgovinu, da li misle da su sami sposobni da završe takve transakcije, u šta sumnjam, ili im je skupa provizija agencija koja iznosi 1,5 odsto.Vrlo često se ispostavi da je na kraju skuplja dara nego mera i da provizija ispadne smešna u odnosu na gubitke koje prodavac ili kupac može da pretrpi, kaže Ilić.

Sa svojom koleginicom se slaže i Gordana Božić iz agencije „G Sigma“.

oglas1

Rekla bih da na sreću ima sve više onih koji se obraćaju agencijama koje su za to kvalifikovane i licencirane, kaže Božić. – Kod svake transakcije ove vrste ima jako puno posla i proveravanja pa i problema i mislim da su ljudi shvatili da je nesigurno krenuti u prodaju ili kupovinu bez zaštite. Uostalom, nema dana da u nekom mediju nemate priču o nekome ko je prevaren i ko može da ostane bez svoje imovine. Nekad se učini da je provizija velika, da bi možda umesto da se plati, moglo da se renovira kupatilo, ali verujte da nije tako. Nama je promet posao i mi znamo kako se to radi, i često je naš savet vredniji od tog nekog kupatila, kaže Božić.

Iako istraživanje pokazuje da se Zrenjaninci sve češće odlučuju da imovinu za prodaju ponude preko onih koji su za to obučeni, oglasi izlepljeni na svakom za to zgodnom mestu, ili utaknuti u prozor, ipak govore da ulični marketing i dalje ima svoje pristalice.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM