Društvo

PRODAJA: Vojska se odriče zemlje!

ZRENJANIN – Republička direkcija za imovinu raspisala je oglas radi prodaje vojnih nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

Kasarna u naselju "Mala Amerika"
Kasarna u naselju „Mala Amerika“

Na spisku nepokretne imovine izdvojene za prodaju našlo se i zemljište na vojnom kompleksu u zrenjaninskom naselju „Mala Amerika“, u Ulici Stevice Jovanovića, gde je smeštena i ovdašnja kasarna. Zemljište, ukupne površine 6 ari i 77 kvadratnih metara, nudi se po sniženoj početnoj kupoprodajnoj ceni od 20.648 evra.

Pravo učešća na oglasu imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od 20.000 dinara i dostave pismene ponude u roku od 15 dana od dana objavljivanja oglasa.

Inače, ukoliko potencijalni kupci žele na licu mesta da vide gde se nalazi vojno zemljište, i u kakvom je stanju, 15. i 16. juna će im biti omogućeno razgledanje, u periodu od 12 do 14 časova.

Direkcija za imovinu je i pre nekoliko godina raspisala oglas za prodaju imovine Vojske Srbije u Zrenjaninu, a tada se u ponudi našla i napuštena kasarna „Svetozar Marković Toza“. Ova kasarna smeštena je na zemljištu površine 3,2 hektara, sa 23 objekta visokogradnje, ukupne površine 11.760 kvadratnih metara, a po tadašnjoj proceni Poreske uprave Ministarstva finansija, tržišna vrednost te imovine iznosila je blizu deset miliona evra. Direkcija je ponudu prvo dostavila lokalnoj samoupravi, kao prioritetnom kupcu, mada posao oko preuzimanja kasarne nikada nije finalizovan, iako je postojala načelna zainteresovanost grada da postane vlasnik ove atraktivne lokacije, u blizini najužeg dela grada.

U međuvremenu, Vojska Srbije je odlučila da oživi zrenjaninsku kasarnu, koja je bila ugašena 2006. i koja se već naredne godine našla u takozvanom „master planu“, kojim je Vlada Srbije utvrdila višak vojnih objekata. Odlukom ministra odbrane pokrenuta je procedura za povratak vojske koja je od 30. juna prošle godine ponovo prisutna u kasarni.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.