Društvo

PRODAJA SEOSKIH KUĆA: Neverovatno zvuče cene stambenih objekata u Čenti!

gradnja

ZRENJANIN – Praznih kuća u Čenti skoro da i nema, a i kada se pojave, budu prodate za samo nekoliko dana, kažu meštani ovog sela, smeštenog na putu između Zrenjanina i Beograda.

Kuće u Čenti na ceni
Kuće u Čenti na ceni

– Čenta je veoma atraktivno tržište za nekretnine. Blizu smo Beograda, i to je najvažnije. Najjeftinije kuće, koje su ustvari za rušenje pa se kupuje praktično plac, koštaju od 10.000 do 15.000 evra, a najskuplje idu i do 100.000 evra. Te najskuplje imaju veliku okućnicu i lokale. Skoro se nije desilo da se neka kuća dugo prodaje, za to je potrebno svega dva – tri dana – objašnjava za portal „Zrenjaninski“ sekretar Mesne zajednice Čenta Dušan Vučenić.

Aradac je blizu Zrenjanina, ali su kuće mnogo jeftinije i ređe se traže. Kako smo saznali u Mesnoj zajednici, nude se uglavnom stare kuće, ruševne i najjeftinije koštaju od 4.500 do 5.000 evra, a najskuplje oko 20.000. I pored ovakvih cena, interesovanje je jako malo. Slična je situacija i u Tarašu. Kuće su jeftine i niko ih ne traži.

– Mi smo selo najudaljenije od Zrenjanina, razdaljina je čak 25 kilometara, sa jako lošom saobraćajnom vezom. Ima praznih kuća u selu, ali ih retko ko traži, pošto nismo atraktivni. Poslednjih meseci troje se ljudi javilo da bi kupilo kuću u Tarašu. Najozbiljniji kupac je čovek iz Sarajeva, a kuća koju bi da kupi košta 6.800 evra, što je njemu mnogo – veli za portal „Zrenjaninski“ seoski matičar Radovan Vučetić.

Javila se i jedna Tarašanka koja živi u Novom Sadu, pa bi da ima kuću i u rodnom selu. Inače, najskuplja kuća koja je prodata ovde u skorije vreme koštala je 18.000 evra i to samo zato što je bila u centru ovog naseljenog mesta.

A što se tiče ostalih sela, najskuplje kuće prodaju se u Elemiru, nešto jeftinije su u Perlezu, a baš jeftine u Lukićevu.

Podeli članak
Tagovi

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Jeste sve skupo meni treba smestaj kuca ja sam naulici sa dvoje dece jedno ima 2 meseca a drugo 4 godine nemam para da kupim kucu molim opstinu zrenjanin da mi pomognu

  • Jeste sve skupo meni treba smestaj kuca ja sam naulici sa dvoje dece jedno ima 2 meseca a drugo 4 godine nemam para da kupim kucu molim opstinu zrenjanin da mi pomognu

sinovoz
FAM