Društvo Vesti Zrenjanin

Probni popis stanovništva biće organizovan u Zrenjaninu i Melencima

probni popis stanovništva
Foto: Pixabay

Od 1. do 30. aprila na teritoriji Srbije biće organizovan probni popis stanovništva, u organizaciji Republičkog zavoda za statistiku. Probni popis biće obavljen i u Zrenjaninu i Melencima.

 

– Probni popis je praktično priprema za veliki popis – kaže Dragan Kuzmić, iz zrenjaninskog odeljenja Republičkog zavoda za statistiku. Ovaj probni popis prvi put će se raditi na lap topovima.

 

Jedno od novih pitanja u probnom popisu biće pitanje o periodu boravka u inostranstvu, odnosno o godini odlaska i dolaska iz inostranstva, s tim što se ovo pitanje postavlja samo osobama koje su se vratile iz inostranstva i koje su najmanje godinu dana u kontinuitetu živele van zemlje. Pored toga, svim osobama koje su se selile, odnosno menjale mesto stalnog stanovanja, biće postavljeno pitanje o glavnom razlogu preseljenjama.

 

Obuka za popisivače sa teritorije Vojvodine održaće se u ponedeljak i utorak, u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“. Popisivači na teritoriji Zrenjanina i Melenaca su Marija Božić Todorčević i Zoran Poznanović.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM