Društvo

PROBLEM U DOMU „ANGELINA KOJIĆ“:Kapacitet smanjen za 62 smeštajna mesta

ZRENJANIN– Posle zatvaranja jednog dela zrenjaninskog Doma učenika „Angelina Kojić“ za smeštaj korisnika, zbog popuštanja krovne konstrukcije, izvesno je da će i narednu školsku godinu ova institucija početi bez 62 mesta za smeštaj. Iako je procedura saniranja oštećenja pokrenuta, izvesno je da će se ovaj kompleksni i skupi problem rešavati više meseci.

Dom učenika
Dom učenika

-Dobili smo odobrenje da demontiramo solarne kolektore koje su očigledno bili previše teški za krovnu konstrukciju, a izvesno je da krilo nad kojim je krov popustio neće biti useljivo, pa ostajemo bez 62 smeštajna mesta – kaže za portal „Zrenjainski“ Vladimir Vasiljev, vd direktora Doma učenika. On objašnjava da procedura demontaže solarnih panela podrazumeva izradu elaborata, pa skladištenje skinutih panela.

-Mi za te poslove nemamo novac, pa se mora napraviti rebalans u budžetu. Nakon toga sledi nova kontrola građevinske inspekcije i veštaka koji treba da utvrde da li je objekat bezbedan. Ne verujem da će i nakon demontaže taj deo objekta dobiti dozvolu za upotrebu, jer je i pre postavljanja kolektora bio u relativno lošem stanju – ističe Vasiljev.

Za kompletnu sanaciju objekta potrebno je, prema proceni, oko 20 miliona dinara. Do ove okvirne cifre došlo se upoređivanjem sa sličnim situacijama. Valja imati na umu da Dom taj novac nema nego se on mora obezbediti iz pokrajinskih i republičkih fondova. I jedna i druga vlada tek treba da se formiraju a kad bi sanacija zrenjaninskog Doma učenika mogla da im dođe na dnevni red, teško je predvideti.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz