Društvo YSLAJDER

PRO PHYSIO MEDIC: BOL U LEĐIMA – BOLEST SVIH GENERACIJA

pro physio medic

Bol u leđima je savremena bolest celokupnog stanovništva, bez obzira na životnu dob, i obično se lokalizuje u vratnom, grudnom ili slabinskom delu kičme.

 

pro physio medic

 

Može se pojaviti postepeno ili naglo, sa simptomima žarenja ili ukočenosti ekstremiteta. Bol u vratu se manifestuje lokalno ili neurološkim ispadom jedne ili obe ruke, dok se bol u krstima može ispoljiti bolom i trnjenjem duž jedne ili obe noge. To je već siguran znak da treba posetiti lekara. Bol se može ublažiti medikamentnom terapijom, ali je i dalje prisutan.

 

Najefikasniji, a svakako i najsavremeniji vid lečenja u svetu, sada je prisutan i u Zrenjaninu, a to je primena fizikalne terapije i kineziterapije, gde se bol u potpunosti otklanja, suzbija i sprečava njegovo ponovno javljanje. Posle pregleda lekara specijaliste, za svakog pacijenta se ponaosob pravi detaljan plan lečenja. Najčešće dijagnoze kod bola u leđima jesu lumboischialgia (išijas), lumbalni sindrom, discushernia (diskushernija), cervikalna, torakalna i lumbalna spondiloza, cervicobrachialgia i sl.

 

pro physio medic

 

Stručno i ljubazno osoblje, uz ugodan, savremeno opremljen ambijent u ambulanti za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Pro Physio Medic, trudi se da svakom pacijentu omogući brz oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima. Ne treba zaboraviti i na važnost kineziterapije (individualnih vežbi jačanja i istezanja) pri lečenju bolesti kičme, kao i na ispravno držanje tela, zaštitnih položaja i pokreta.

 

Ambulanta se nalazi u Zrenjaninu, na Bagljašu, u ulici Milana Stanivukovića 27, stan 7. Radno vreme ambulante je radnim danima od 9 do 19 časova, a sve informacije mogu se dobiti putem brojeva telefona 023/531-115 i 064/33-88-474 ili ličnim dolaskom, kao i FB stranice @prophysiomedic.

Podeli članak
sinovoz
FAM