Društvo

PRIRUČNIK ZA ODGOVORNOG VLASNIKA PSA

prirucnik_za_odgovornog_vlasnika_psaZRENjANIN – U utorak, 15. marta, u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, biće održana promocija knjige „Priručnik za odgovornog vlasnika psa“, prve publikacije na našim prostorima koja se bavi principima odgovornog vlasništva i održivim sistemskim rešenjem problema napuštenih kućnih ljubimaca.

Promocija knjige počinje u 18 časova na Dečijem odeljenju.

Autori „Priručnika za odgovornog vlasnika psa“ su Dunja Kovač, liderka programa „Dobrobit životinja“ Fondacije za razvoj domaćinstva, Darko Drobnjak, direktor Kinološke akademije, i Nataša Vukmirović, predsednica Upravnog odbora udruženja „Link plus“.

Recenzenti su Marijana Vučinić, redovna profesorka Fakulteta veterinarske medicine, Ana Batrićević, naučna saradnica Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, i Milivoje Urošević, međunarodni kinološki sudija za sve rase pasa.

„Priručnik za odgovornog vlasnika psa“ nastaje u periodu izmene zakonske regulative tokom kojeg organizacije zagovaraju stvaranje zakonskog okvira za efikasno rešenje problema napuštenih kućnih ljubimaca i, u tom smislu, predstavlja doprinos edukaciji vlasnika pasa. Za sprovođenje održivog sistemskog rešenja, neophodno je da vlasnik psa poštuje niz mera odgovornog vlasništva.

U priručniku su predstavljene osnove odgovorne brige o psima, kako kućnim ljubimcima, tako i napuštenim psima koji žive na ulici i u prihvatilištima u Srbiji. Naglasak je na temama koje dosad nisu bile na odgovarajući način predstavljene u našoj javnosti.

Priručnik je namenjen budućim i sadašnjim vlasnicima pasa, kao i starateljima napuštenih pasa, predstavnicima državne uprave, lokalnih samouprava i zoohigijenskih službi.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.