Društvo Vesti Zrenjanin

Pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu maturantima drže predavanja o bezbednosti

U sklopu projekta „Matura 2019‘“ pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu održali su predavanje maturantima u zrenjaninskoj Srednjoj tehničkoj školi.

 

Cilj projekta, čiji sastavni deo su i ovakve edukacije, je povećanje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

 

-Tokom ostvarenja ovog projekta naši policijski službenici maturantima drže predavanja o štetnosti konzumiranja alkohola i droga, i apeluju na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir. Takođe, savetuju ih da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova – ističe Nevena Šuput iz PU Zrenjanin, koja je bila jedan od predavača na času u Srednjoj tehničkoj školi. On napominje da je policija i prethodnih godina sprovodila projekat „Matura“, koji je dao dobre rezultate.

 

-Za vreme i nakon matruskih večeri, na području koje pokriva naša Policijska uprava nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti – napominje Nevena Šuput i upozorava da će u danima završetka školske godine, proslava matura i drugih manifestacija, policija pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

 

Ona dodaje da će u sprovođenje sportskih aktivnosti, kulturnih i drugih manifestacija tokom završetka školske godine, biti uključeni predstavnici lokalne zajednice, školske uprave, centara za socijalni rad i druge institucije, kako bi obeležavanje kraja školske godine proteklo što bezbednije.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz