Društvo YTOP

PRIKUPLJENO VIŠE DESETINA TONA PLASTIČNIH ČEPOVA

ZRENJANIN – Akcija „Čep za hendikep“, koju realizuje istoimeno udruženje iz Zrenjanina, naišla je na veliko interesovanje javnosti, a vremenom su se, pored građana, u nju uključile i društveno odgovorne kompanije, organizacije, škole…

 

čepovaCilj ovog projekta je da se kroz prikupljanje i prodaju plastičnih čepova sa različite ambalaže obezbede sredstva za kupovinu invalidskih pomagala.

 

Značajan partner u akciji „Čep za hendikep“ od samog početka je kompanija GOMEX.

 

„Tokom četiri godine, koliko traje sakupljanje čepova, obezbedili smo više desetina tona ovog repromaterijala zahvaljujući našim vrednim i humanim potrošačima. Akcija se u maloprodajnim objektima našeg trgovinskog lanca sprovodi uz podršku Apatinske pivare, kroz postavku specijalno dizajniranih i prepoznatljivih kutija u koje potrošači GOMEX-a svakodnevno ubacuju čepove. Sakupljeni čepovi se potom kamionima naše kompanije prevoze do Distributivnog centra u Zrenjaninu, gde se skladište do trenutka preuzimanja i slanja na obradu. Rezultati saradnje kompanije GOMEX i udruženja „Čep za hendikep“ su brojne donacije neophodnih pomoćnih sredstava i aparata osobama sa invaliditetom širom Srbije“, navodi se u saopštenju ove zrenjaninske kompanije.

 

Učešće „Gomex“-a u projektu sakupljanja čepova i društveno odgovoran rad nagrađeni su višestrukim plaketama, poveljama i diplomama koje su kompaniji dodelile organizacije civilnog i nevladinog sektora.

 

„Posebno smo ponosni na činjenicu da se broj učesnika u akciji „Čep za hendikep“ iz dana u dan povećava, čime se povećavaju i šanse za još bržu nabavku invalidskih pomagala onima kojima su neophodna. Biti deo ove akcije zaista je lako – jedan čep svakog dana, u najbližem GOMEX-ovom objektu. Očekujemo i vas“, poručuju iz ove kompanije.

Podeli članak
sinovoz
FAM