Društvo

Pri operaciji pacijentkinje iz Zrenjanina korišćen najnoviji mikroskop

Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine
Foto: Pixabay

Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine dobila je pre desetak dana najnoviji mikroskop, na kojem je već urađeno oko 20 intervencija.

 

Cajs OPMI Pentero 800 mikroskop jedan je od najsavremenijih uređaja, neophodnih za uspešno izvođenje neurohirirških procedura, a nabavljen je zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i koštao je oko 30 miliona dinara.

 

Pomoćnica direktora Kliničkog centra Vojvodine, profesorka dr Edita Stokić, istakla je da ovakav savremeni mikroskop osim KCV ima još samo Klinički centar Srbije u Beogradu, dok su u kliničkim centrima u Nišu i Kragujevcu mikroskopi starije generacije.

 

– Mikroskop smo koristili odmah, prvog dana kada smo ga dobili. Žena iz Zrenjanina imala je krvareći tumor mozga i odmah je operisana. Ona se dobro oseća i puštena je na kućno lečenje – kazao je upravnik Klinike za neurohirurgiju KCV, docent dr Đula Đilvesi i napomenuo kako je mikroskop smešten u neurohiruršku salu Urgentnog centra KCV.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Bravo za pokrajinski sekretarijat i hvala za donaciju.
  Kako bi lepo bilo da bolnicu nisu napustili i ne napustaju najbolji kadrovi…
  Kako bi lepo bilo da bolnica otvara nova odelenja, prosiruje usluge , a ne kao danas ukida „tudji trud i znanje “ (decija psihijatrija, nuklearna medicina…) ..
  Kako bi lepo bilo da neko vrati ili bar objasni gde nastade gubitak od oko 700 miliona dinara? Pa zar nijev bolje za sve da se kupi jos 23 aparata od po 30 miliona? Postoji izreka “ vuk dlaku menja ali cud ne“ …e sad ima i nova lokalna “ mile boju menja ali cud ne „…. 😂🤣😂
  Ps mada sve nam je bolje evo nov mikroskop u bolnici…novi dzip direktorice bolnice…novi BMW onjenog zamenika….ljud imaju tetke u americi ili strpljivo stedeli i koja koincidencija sad se „otvorili “ 😂😂😂🤣🤣🤣😂

  • Naravno komentar se odnosi na bolnicu u zrenjaninu i lokalni menadzment! Prof stokic je za respekt u strucnom i profesionalnom smislu.
   Kad bi neko poput nje vodio i nasu bolnicu procvetalo bi zdravstvo srednjeg banata i celog banata…ovako…tu smo gde smo…

 • Naravno prethodni komentar se odnosi na bolnicu u zrenjaninu i lokalni menadzment! Prof stokic je za respekt u strucnom i profesionalnom smislu.
  Kad bi neko poput nje vodio i nasu bolnicu procvetalo bi zdravstvo srednjeg banata i celog banata…ovako…tu smo gde smo…