Društvo

PRETI LI GRIP OVIH DANA

ZRENJANIN – Gripa u srednjem Banatu nema, ali se očekuje čim se đaci vrate u klupe – kaže za portal „Zrenjaninski“ dr Mirko Bačić, direktor Zavoda za javno zdravlje.

prehlada-grip

– Ove godine vakcinacija protiv gripa prošla je odlično, a naš region je među najboljima u Srbiji što se tiče odziva građana – dodaje dr Bačić. – Zavod je domovima zdravlja distribuirao 6.650 doza vakcina, a iskorišćeno je 6.398, što je 96 odsto. U Zrenjaninu je vakcinacija obavljena stoprocentno, a malo lošije je bilo u Sečnju i Novom Bečeju gde je iskorišćeno 87 odsto vakcina.

Svake godine u vreme vakcinacije aktivira se antivakcinalni lobi, međutim građani su shvatili da je vakcina jedina prava zaštita protiv gripa.

– U mojoj karijeri koja traje 38 godina nisam se susreo sa nekom drastičnom reakcijom na vakcinu protiv gripa i vakcinaciju preporučujem kao odličnu zaštitu – kaže dr Bačić.

Za vakcinaciju je sada kasno, pa se onima koji „zakače“ virus, kog će sigurno biti, preporučuje da obavezno posete lekara, a grip – odleže.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.