Društvo

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U UTORAK U POSETI ZRENJANINU

Foto: Grad Zrenjanin

BEOGRAD, ZRENJANIN – Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće početku rada druge faze projekta „Bebo, dobro došla na svet“ u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu, u utorak, 30. januara.

 

ana brnabić
Foto: Grad Zrenjanin

 

Druga faza projekta „Bebo, dobro došla na svet“ omogućava majkama koje su državljani Republike Srbije da već u porodilištu, po sistemu „sve na jednom mestu“, podnesu zahtev za roditeljski dodatak bez popunjavanja bilo kakvih formulara i bez potrebe odlaska na šalter, po izlasku iz bolnice.

 

Početku rada druge faze projekta i predstavljanju rada sistema u Zrenjaninu prisustvovaće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić-Dejanović i ministar privrede Goran Knežević.

 

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“, Gradska uprava Zrenjanina i Centar za socijalni rad iz Zrenjanina izabrani su kao pilot-institucije za predstavljanje projekta. Zahtevi za roditeljski dodatak na ovaj način mogu se podneti u Leskovcu, a isti sistem sukcesivno će početi da primenjuju i druge lokalne samouprave. Sledeće su Loznica, Smederevo i Beograd.

 

Pre posete Opštoj bolnici, premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, načelnicom Gradske uprave Jasminom Malinić i direktorkom Centra za socijalni rad Oliverom Lisicom, u zgradi Gradske uprave.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz