Društvo

PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA “KAKO SMO DOSPELI DOVDE”

nebojsa popov
Nebojša Popov

BEOGRAD – U sredu, 12. aprila, u 12 časova, u Medija centru u Beogradu, biće premijerno prikazan dokumentarni film “Kako smo dospeli dovde”.

 

nebojsa popov
Nebojša Popov

 

Film se prikazuje u znak obeležavanja godišnjice smrti Zrenjaninca Nebojše Popova, sociologa i jednog od najuglednijih intelektualaca i antiratnih aktivista Srbije i bivše Jugoslavije, glavnog i odgovornog urednika lista “Republika”.

 

Na godišnjicu smrti “Novi optimizam” i “Digital style” spremili su dokumentarni film “Kako smo dospeli dovde” u kojem je iskorišćen materijal sakupljen sa martovskih promocija knjige Nebojše Popova, po kojoj je film i dobio ime, i to u Zrenjaninu (“Zeleno zvono”), Beogradu (Centar za kulturnu dekontaminaciju) i Novom Sadu (SKCNS Fabrika).

 

Značaj prikupljenog materijala krije se u poslednjim javno izgovorenim rečima Nebojše Popova povodom knjige “Kako smo dospeli dovde” koju su izdali “Res publica” i “Novi optimizam” u martu 2016. U knjizi, cenjeni sociolog, piše svoja sećanja od 1939. do kraja 2015.

 

U filmu, ali i nakon filma, govoriće učesnici prošlogodišnjih martovskih promocija knjige: Vesna Pešić, Ivana Spasić, Slavko Golić, Zlatko Paković, Predrag Čudić, Branka Prpa, Nebojša Milenković i Teofil Pančić.

Podeli članak
sinovoz
FAM