Društvo

PREGOVORI OKO PESKARE U FINIŠU

ZRENJANIN – Turistički centar grada Zrenjanina uknjižio je 2015. godinu kao jednu od najuspešnijih, ali se već kuju planovi za obaranje brojnih rekorda postavljenih lani – govori za portal „Zrenjaninski“ direktor te ustanove Dragan Vulešević.

Dragan Vulešević
Dragan Vulešević

– Iza sebe imamo izuzetno uspešnu godinu, u svim segmentima. Imali smo mnoštvo raznovrsnih manifestacija na više lokacija, a centralni događaj bili su „Dani piva“, ove godine zakićeni nagradom „Beogradski pobednik“, koja je u republičkom rangu. Sve to uz rekordnu posećenost od nekoliko stotina hiljada ljudi, u više dana i na petnaest puktova, uz izuzetan dečji program u Gimnazijskoj, raznolike kulturne i zabavne sadržaje. I sa krunom, muzičkim programom na novootvorenom centralnom trgu, sa koncertom Zrenjaninske filharmonije kao uvodnim – u jednom dahu nabraja Vulešević, ističući da nije ni malo slučajno da je prošle godine Turistički centar dobio i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, ali i osvojio prvo mesto za najoriginalniji eksponat na 8. Izložbi suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2015“.

Rekordna poseta na "Danima piva"
Rekordna poseta na „Danima piva“

Na toj izložbi takmičarskog karaktera učestvovalo je 60 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva, a Turistički centar grada Zrenjanina osvojio je priznanje za suvenir koji se sastoji iz seta, rokovnika i foto albuma izrađenog ručno u retro stilu, od prirodnog materijala i sa fotografijama grada.

– Nije to sve, bilo je još mnogo manjih manifestacija na našem području, koje smo ili organizovali ili u njima imali zapaženu ulogu. Uz to, prošle godine završili smo promotivni film o našem gradu, u kojem je sublimirano ono najlepše što ova sredina nudi, uz osvrt i na bogatu istoriju i tradiciju. Takođe, ažuriran je sajt Turističkog centra, i sve to sada doprinosi još aktivnijoj popularizaciji grada, koji se predstavlja kao veoma poželjna destinacija. A za to imamo velike kapacitete privatnog smeštaja koji se radi preko nas i koji ima sve veću popunjenost – napominje čelnik Turističkog centra.

Ono na šta su u Turističkom centru posebno ponosni jesu izletišta kojima upravljaju.

– Poznato je da se mi staramo o tri izletišta, kupalištima Peskara i Tisa i motelu Šumica. U ova vremena kada ne mogu svi naši sugrađani sebi da priušte letovanje na moru, a i kada mogu ono je retko duže od desetak dana, važno je da im mi obezbedimo kvalitetna kupališta i prateću uslugu. Da smo u tome uspeli, da sada imaju pun komfor kako na Peskari, tako i na Tisi, govori i rekordna posećenost. I sve to, što je posebno važno, bez ijednog ozbiljnijeg incidenta – napominje Vulešević.

Prošlog leta mnogi su posećivali kupalište Peskara
Prošlog leta mnogi su posećivali kupalište Peskara

On kaže da ih priznanja i uspesi neće uspavati, već naprotiv, stimulisati za još aktivniji rad.

– Za ovu godinu već intenzivno radimo na rešenju vlasničkih odnosa na Peskari, koju želimo u imovini grada, jer je to preduslov za apliciranje za fondove i projekte. Pregovori su u završnoj fazi, a ideja za unapređenje kupališta koje bi bilo u našoj svojini je mnogo, i verujem da ćemo posetiocima ovog leta ponuditi još raznovrsnije i kvalitetnije sadržaje, uz standardno visoku bezbednost. Ima razgovora i oko intenzivnijeg korišćenja lokacije Motela, koji ima brojne sportske terene pogodne za treninge i pripreme klubova. A prvi zadatak biće nam predstavljanje Zrenjanina na sajmovima turizma, najpre u Beogradu, pa u Novom Sadu. Pozivamo sve kulturne, ugostiteljske, sportske i druge subjekte, koji misle da imaju šta da predstave i ponude na tim manifestacijama, da dođu na dogovor. Ponudićemo im besplatan nastup na našem štandu – precizira Vulešević, koji je ovakvu praksu uveo otkako je na čelu Turističkog centra.

On pominje i druge ideje, pokretanje nove manifestacije u slavu žetelaca, jer je Zrenjanin ratarski centar Srbije, pa osmišljavanje programskih sadržaja u Tiršovoj, kao budućoj zrenjaninskoj „Skadarliji“, i još mnogo toga.

– Postupno, korak po korak, ostvarićemo i te zamisli – obećava Vulešević.

Podeli članak