Društvo YSLAJDER

PREGLED SUMNJIVIH MLADEŽA BEZ UPUTA I BESPLATNO

ZRENJANIN – Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ obaveštava građane da će 8. maja moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter broj 11 – kožno. Povod je Evropski dan borbe protiv melanoma – EUROMELANOMA 2017.

 

 

Svi zainteresovani mogu da se prijave za pregled putem interneta – www.euromelanoma.org, popunjavanjem upitnika koji se nalazi na početnoj stranici u periodu od 10. do 30. aprila, kao i putem telefona od 3. do 5. maja od 8 do 20 časova, putem besplatne telefonske linije na broj 0800 222 888.

 

Građani koji ne uspeju da se prijave ne treba da brinu, jer se ovakvi pregledi obavljaju svakodnevno uz uput.

 

Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica.

 

Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO), Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva,  a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venereologiju (EADV) i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz