Društvo YSLAJDER

PREDSTAVLJEN NOVI MENADŽMENT: ONI ĆE UBUDUĆE DA VODE BOLNICU

bolnica
Novo poslovodstvo Opšte bolnice

ZRENJANIN – Nakon što je dr Gordana Kozlovački nedavno podnela ostavku na mesto direktora zrenjaninske Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“, na njeno mesto, kao vršilac dužnosti, imenovan je dr Jovan Sekulić, specijalista ortopedije sa traumatologijom.

Novo poslovodstvo Opšte bolnice
Novo poslovodstvo Opšte bolnice

Sekulić je nedugo posle toga izabrao svoj tim saradnika koji su predstavljeni na današnjoj konferenciji za novinare.

Funkciju pomoćnika direktora za medicinske poslove, obrazovanje i naučno – istraživački rad u narednom periodu obavljaće dr Vladimir Arbutinov, specijalista ortopedije sa traumatologijom, za pomoćnika direktora za organizaciju, koordinaciju i nemedicinske poslove imenovan je Srđan Kalnak, dok je glavna sestra Bolnice Andrijana Santovac.

– Kadrovske izmene na čelu Bolnice usledile su kao logička posledica političkih promena. Nije lako, ali smo znali u šta se upuštamo i računamo na pomoć lokalne samouprave, Pokrajine i nadležnog republičkog ministarstva. Zajedno možemo da rešimo nagomilane probleme koje smo nasledili – rekao je, prilikom prvog zvaničnog obraćanja medijima, v.d. direktora Opšte bolnice Jovan Sekulić, dodajući da aktuelni menadžment trenutno skenira situaciju u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja, kako je ocenio, „nije nimalo ružičasta“.

Po rečima Sekulića, „kada se skine fasada koja je bila lepa“, nailazi se na nešto što je veoma loše, i to u svim segmentima. Nasleđeni dug je, kako je rekao, između pet i šest miliona evra.  

– Zatekli smo unutrašnju organizaciju koja je neprimerena našim uslovima, što je u prethodnom periodu dovelo i do loših međuljudskih odnosa. Očekuje nas reorganizacija Bolnice, sistematizacija i racionalizacija, što će za posledicu imati ukidanje mnogih bespotrebnih šefovskih mesta. Nerad ne smemo da nagrađujemo, a rad moramo da platimo – konstatovao je Sekulić i napomenuo da ne želi nikoga pojedinačno zbog toga da proziva.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima u ustanovi, Vladimir Arbutinov je kazao da je u Opštoj bolnici počeo program po kome izabrani lekar u Domu zdravlja zakazuje preglede kod lekara specijalista umesto pacijenata, preko aplikacije Ministarstva zdravlja „Integrisani zdravstveni informacioni sistem“.

– Za sada je novi program uveden na odeljenjima radiologije, infektologije, dermatovenerologije i na internom odeljenju. U narednom periodu planira se uvođenje na svim ostalim odeljenjima, tako da će vrlo brzo cela Bolnica biti obuhvaćena – napomenuo je Arbutinov.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.