Društvo

PREDAVANJE UGLEDNOG PROFESORA

ZRENJANIN – U četvrtak, 1. septembra, sa početkom u 12 časova, u amfiteatru Tehničkog  fakulteta „Mihajlo  Pupin“ predavanje će održati profesor dr Adrian David Cheok. Tema predavanja je „Internet budućnosti: Everysense Everywhere Human Communication“.

Adrian David Cheok
Adrian David Cheok

Adrian David Cheok je osnivač i direktor Mixed Reality Lab-a u Singapuru. Prethodno je radio kao redovni profesor na Keio Univerzitetu u Japanu, na Fakultetu za medije i dizajn i bio je vanredni profesor na Nacionalnom univerzitetu u Singapuru. Radio je na projektima iz oblasti  real-time systems, soft computing i embedded computing u Mitsubishi Electric Research Labs, Japan. Radio je na istraživanjima koja pokrivaju mešovitu stvarnost, Human-Computer interfejse, i sveprisutnе računare, fuzzi sistemе i ugrađenе sistemе energetske elektronike.

Uspešno je obezbedio oko 20 miliona dolara za finansiranje projekata u oblasti prenosivih računara i mešovite stvarnosti iz Media Development Authoriti, Nike, National Oilvell Varco, Agencije za odbranu nauku i tehnologiju, Ministarstva odbrane, Ministarstva komunikacija i umetnosti, Narodnog umetničkog saveta i Singapur Science centra.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz