Društvo

POZIV STUDENTIMA: Ističe rok za stručnu praksu

ZRENJANIN – Ostalo je još nekoliko dana za prijavljivanje studenata za učestvovanje u projektu “Letnja stručna praksa” koji Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin” sprovodi u saradnji sa udruženjem “Zrenjaninski poslovni krug” (ZREPOK) od 2010. godine.

Među poslodavcima uključenim u projekat je i "Gomex"
Među poslodavcima uključenim u projekat je i “Gomex”

Poziv za prijavljivanje otvoren je do srede, 27. maja, a zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na mejl: strucna.praksa@tfzr.rs

Uz motivaciono pismo, potrebno je da dostave i popunjen obrazac prijave, koji mogu naći na zvaničnom sajtu udruženja ZREPOK.

“Letnja stručna praksa” ima za cilj da studentima Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” omogući sticanje praktičnih znanja i veština koja će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

Grad Zrenjanin se u projekat uključio pre dve godine, kao i Lokalni savet za zapošljavanje, pokrajinska služba za zapošljavanje i zrenjaninska filijala NSZ, čija je uloga promovisanje Fakulteta i studenata koji uspešno završe stručnu praksu.

Grad će obezbediti zaradu za kandidate koji uspešno završe projektni rad, a ZREPOK će najboljeg studenta nagraditi stipendijom u iznosu od 120.000 dinara. Takođe, Fakultet će obezbediti besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak.

– Ove godine smo u gradskom budžetu obezbedili 600.000 dinara, tako da će svaki učesnik u letnjoj stručnoj praksi dobiti po 30.000 dinara. To je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja grada Zrenjanina – veli načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica i poziva studente da se prijave i na konkurse koje je raspisala lokalna samouprava, a koji traju cele godine, i koji se odnose na stručno usavršavanje.

S druge strane, privredna društva koja učestvuju u projektu “Letnja stručna praksa” neće imati nikakve obaveze u pogledu isplate zarade studentima.

U projektu učestvuje 17 preduzeća, koja traže ukupno 20 kandidata sa sledećim profilima: “Impel – I taksi” (2 kandidata – inženjerski menadžment), “Točak auto” (2 kandidata – informacione tehnologije i inženjerski menadžment) i “Diginet” (odevno inženjerstvo i informacione tehnologije), i po jednog kandidata “Mrkšićevi salaši”, “Keramika Jovanović”, “Ogrev”, “Mlekoprodukt”, “Ultraplanet” i “BB kompani” (informacione tehnologije), “Neimar”, “Relja junior” i “Imsaplet” (industrijsko inženjerstvo), “Gomeks” i “Termika” (inženjerstvo zaštite životne sredine), , i “Dane”, “Basic line” i “Patrol 023” (inženjerski menadžment).

Podeli članak
sinovoz
FAM