Društvo

Poziv Petrovčanima da prisustvuju saboru u Novom Sadu

Sabor Petrovčana
Sa jednog od prethodnih Sabora Petrovčana

Deveti „Sabor Petrovčana“ održaće se u petak, 2. novembra, od 19 časova, u prostorijama Master centra Novosadskog sajma, najavljuju organizatori.

 

Ovu već tradicionalnu manifestaciju organizuje novosadsko Udruženje „Petrovčani“, koje okuplja građane rodom ili poreklom sa područja opštine Bosanski Petrovac, a kojih je ne mali broj u Zrenjaninu i Elemiru, a ima ih i u Ečki, Lazarevu, Srpskoj Crnji…

 

U programskoj šemi sabora je proslava slave udruženja, uz bogat kulturno – umetnički program, u duhu očuvanja običaja petrovačkog kraja, kao i prigodan zabavni program sa druženjem.

 

Ovogodišnji Sabor tematski je posvećen učešću petrovačkih dobrovoljaca u pobedi u takozvanom „Velikom ratu“.

 

– Ističemo da je Udruženje „Petrovčani“ ove godine imalo niz aktivnosti. Zajedno sa drugim zavičajnim udruženjima učestovovali smo u organizovanju svečanog otvaranja kao i višednevnog programa u sklopu manifestacije „Dani Republike Srpske u Srbiji“ u Novom Sadu i Beogradu. Organizovali smo tradicionalni „Petrovački uranak“ na Fruškoj Gori za članove udruženja i brojne goste, a imali smo i niz akcija nagrađivanja najboljih studenata, kao i donatorstva i sponzorstva – kaže predsednik Udruženja „Petrovčani“ Dušan Mrđa.

 

Za sve koji žele da se pridruže ovogodišnjem saborovanju Petrovčana, kontakt osoba je Mirko Latinović, na telefon 064/124 97 49.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz