Društvo Vesti Zrenjanin

Poziv kompanijama da učestvuju u projektu „Letnja stručna praksa“

letnja stručna praksa

Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK) i Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina pozivaju kompanije da učestvuju u projektu „Letnja stručna praksa“.

 

„Letnja stručna praksa“ je projekat koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, a uz podršku Grada Zrenjanina. Cilj projekta je da studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ omogući sticanje praktičnih znanja i veština. Zahvaljujući njima će se bolje pozicionirati na tržištu rada.

 

To je projekat kojim se ostvaruje dobra saradnja fakulteta sa jedne, privrednika i preduzetnika sa druge, i lokalne samouprave sa treće strane. Na taj način se razmenjuju znanja i iskustva i unapređuje ostvarivanje vlastitih vizija. Promoviše se i zajednički rad i mogućnost uticaja privrednika na profilisanje kadrova koji su neophodni zrenjaninskoj privredi.

 

Najboljeg studenta ZREPOK će nagraditi stipendijom u iznosu od 120.000 dinara. Tehnički fakultet će obezbediti besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak.

 

Kompanije koje se prijave neće imati nikakve obaveze u pogledu isplate zarade studentima. Za učešće u projektu potrebno je da kompanija identifikuje problem ili posao u firmi koji treba da bude rešen i da imenuje mentora. On će upućivati studenta u zadatke njegovog radnog mesta i u načine za njihovo obavljanje. Učesnici projekta biće studenti treće i četvrte godine studija, i u skladu sa tim treba da bude i složenost projektnog zadatka. Firme same odabiraju studenta.

 

Kompanije se mogu prijaviti do 3. maja, na email kis.izabela@gmail.com Konkurs za studente biće otvoren od 24. aprila do 20. maja.

 

Programom je predviđeno da praksa traje tri meseca, a za koordinaciju svih projektnih aktivnosti zadužen je ZREPOK.

 

Za dodatna pitanja zainteresovani se mogu obratiti na broj telefona 023/533-577.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz