Društvo Vesti Zrenjanin

Potvrđeno sedam novih slučajeva, ukupno 72 osobe zaražene virusom

korona

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su do danas, do 18 časova, u Srbiji registrovana ukupno 72 potvrđena slučaja COVID 19, odnosno korona virusa.

 

Od poslednjeg izveštaja do 17. marta, do 18 časova, testirani su uzorci 39 osoba. Od toga, sedam je bilo pozitivnih i 32 negativna na novi korona virus.

 

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom. Četiri osobe su zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

 

Do 18 časova, 17. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 374 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

Pročitajte još: Održana vanredna sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga

 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je danas da niko ne može da kaže koliko će da traje aktuelna situacija. On je dodao da bi, u slučaju da se svi pridržavaju mera i da se svi izolujemo, moglo da traje šest nedelja.

 

– Od nas zavisi kakav će rezultat biti. Niko ne može da nam bude kriv ako nismo odgovorni – rekao je Lončar.

 

Upitan o tome da premijerka Ana Brnabić nije isključila uvođenje najtežih mera u sprečavanju širenja korona virusa, Lončar je rekao da on to ne bi nazvao najtežim, nego najboljim merama za spasavanje života.

 

Upozorio je da svaki odlazak u kafić, tržni centar ili neki drugi zatvoreni prostor znači veliku mogućnost zaraze korona virusom. A to bi moglo da se završi na respiratoru.

 

– Podržavam najbolje mere koje će spasiti živote – kazao je Lončar i pozvao građane na jedinstvo.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM