Društvo

PORTAL “ZRENjANINSKI” U AKCIJI: U ruskom vozu sa novobečejskim đacima (FOTO)

ZRENJANIN – Pedesetoro učenika iz osnovnih škola u Novom Bečeju i Kumanu doputovalo je jutros novim ruskom vozom u Zrenjanin, gde su im, u Baroknoj sali Gradske kuće, predstavljene srednje škole iz Zrenjanina.

vozovi_djaci

Đaci završnih razreda iz novobečejske opštine imali su priliku da se upoznaju sa Medicinskom, Poljoprivrednom, Elektrotehničkom i građevinskom, Tehničkom i Hemijsko – prehrambenom i tekstilnom školom, kako bi lakše odabrali buduće obrazovne smerove.

U saradnji opštine Novi Bečej, Školske uprave iz Zrenjanina i Srednjobanatskog upravnog okruga organizovan je dolazak vozom u Zrenjanin 32 đaka osmih razreda iz Novog Bečeja i 18 đaka iz Kumana, u pratnji predstavnika pomenute lokalne samouprave, ali i reportera portala “Zrenjaninski”.

vozovi_djaci

– U pitanju je predstavljanje škola sa smerovima koje nemamo mi u Novom Bečeju. Dan u Zrenjaninu ispunićemo posetom Narodnom muzeju i bioskopu, posle čega nam sledi povratak kući, takođe ruskim vozom – kaže za portal “Zrenjaninski” Igor Balmazović, pomoćnik predsednika novobečejske opštine.

Nastavnica geografije u Osnovnoj školi “Josif Marinković” Jasmina Garčev takođe je bila u pratnji budućih srednjoškolaca. Ona je kratko izjavila za naš portal da novobečejski đaci ove godine biraju gde će nastaviti školovanje i da je zato organizovana poseta Zrenjaninu i upoznavanje sa zrenjaninskim obrazovnim ustanovama.

vozovi_djaci

Podeli članak
sinovoz
FAM