Društvo

PORTAL ZRENJANINSKI ISTRAŽUJE: Čija je zgrada starog „Šinovoza“

Zbog obrušavanja crepova i fasade sa objekta starog „Šinvoza“  jedna saobraćajna traka u Bolničkoj ulici biće zatvorena do daljnjeg a saobraćaj će se prema Mužlji odvijati Bolničkom dok će se iz suprotnog smera vozila kretati ulicom Franje Kluza. Nalog za zatvaranje saobraćajnice izdala je građevinska inspekcija.

sinvoz 1Problem sa objektom starog „Šinvoza“ traje jako dugo i mi smo uradili sve što je do nas, kaže za portal „Zrenjaninski“ Milan Jovanov, načelnik inspekcijskih službi u gradskoj upravi. – Deo objekta smo obeležili i naložili sanaciju ali problem je što se niko ne identifikuje kao vlasnik objekta, dodaje Jovanov.

Oko vlasništva nad zgradom spore se „Šinvoz“ i Železnica Srbije a spor traje nekoliko decenija. U katastru, kao vlasnik se vodi Železnica.

– Kada smo imali sličan slučaj sa obrušavanjem zgrade pre nekoliko gdina, mi smo izdali rešenje za sanaciju Železnici, oni su se žalili i sud je presudio u njihov korist. Kome god da izdamo rešenje,niko ne bi da sanira, kaže Jovanov.Ono što grad može da uradi to je da zaštiti svoju imovinu i građane. Zato će saobraćaj biti zatvoren a ko će i kada sanirati velika oštećenja, na to se teško može uticati.

Zgrada Šinvoza
Zgrada Šinvoza

FOTO : Nandor Vaci

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz