Društvo YSLAJDER

POPUNJENI KAPACITETI PRIHVATILIŠTA ZA BESKUĆNIKE

ZRENJANIN – U prihvatilištu za beskućnike u Zrenjaninu trenutno je smešteno 15 osoba, čime su maksimalno popunjeni kapaciteti ove institucije.

– Poslednjih dana, od kada su počele velike hladnoće, javili su nam se ljudi koji su se sklonili sa ulice. Svi su zbrinuti, obezbeđena im je hrana, lekovi i topla odeća i obuća – kaže za portal zrenjaninski.com Teodora Lazić, iz Centra za socijalni rad, i dodaje da određeni broj korisnika u prihvatilištu boravi još od oktobra.

U zrenjaninskom Crvenom krstu se svakodnevno, nakon praznika, dele obroci korisnicima programa Narodne kuhinje.

– Svakog dana se izda 450 kuvanih obroka. U zimskim mesecima, po programu, imamo 200 korisnika više. Svakog dana izdaju se i lanč paketi za 340 porodica – 98 u gradu, a ostalo u selima – ističe u izjavi za portal zrenjaninski.com sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević.

U Crvenom krstu svakodnevno se deli i odeća onima kojima je potrebna.

– Radimo to redovno, kad god neko zataraži toplu jaknu ili džemper. Ovih dana je to u nešto većem broju. Zato apelujem na sve one koji imaju višak garderobe, prvenstveno jakne, kapute i čizme, da ih donesu u prostorije Crvenog krsta – napominje Tanasijević.

Podeli članak
sinovoz
FAM