Društvo

POMOZIMO IM DA PREŽIVE!

ZRENJANIN – Zrenjaninska grupa nastavnika prirodnih nauka započela je 3. juna novi projekat pod imenom „Mala škola prirode – pomozimo da prežive“.

Jež u jednoj ovdašnjoj bašti
Jež u jednoj ovdašnjoj bašti

Cilj projekta je da se ukaže na problem smanjenja broja insekata oprašivača i ptica pevačica, značajnih za poljoprivredu, a ugroženih zbog narušavanja staništa, kao i na potrebu očuvanja populacija sova i slepih miševa u urbanim sredinama. Dobar početak rešavanja ovih problema je informisanje najmlađe generacije koja će tokom svog ličnog i profesionalnog delovanja imati na umu značaj očuvanja biodiverziteta.

Program je namenjem učenicima 5. i 6. razreda iz zrenjaninskih škola (ukupno njih 50), njihovim nastavnicima i roditeljima, i odvijaće se do kraja oktobra.

Portal „Zrenjaninski“ podržava ideju, a naš doprinos su ove dve fotografije već ređih životinja u našim baštama. Jež, koji se smestio u tikvice i koji nepogrešivo bira zdravu sredinu za svoj život i za kog kažu da mu se povrtari izuzetno obraduju. I sve ređa gusenica, koja je uz stabljiku biljke krenula na neki svoj put. Pomozimo im da prežive.

Gusenice među povrćem
Gusenice među povrćem
Podeli članak