Društvo

„Poligon rizika“ namenjen obuci za postupanje u vanrednim situacijama

organizacija rezervnih vojnih starešina zrenjanin

Predstavnici Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin Tanja Dulović i Mile Novaković prezentovali su u Upravi za obaveze odbrane Ministarstva odbrane u Beogradu model obuke „Poligon rizika“ koji je primarno namenjen obuci žena za postupanje u vanrednim situacijama u miru i ratu.

 

Prezentaciji su prisustvovali kapetan bojnog broda Milan Konjikovac i pukovnik Snežana Vasić iz Uprave za obaveze odbrane, profesor doktor Milojko Nikolić, predsednik Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, i njihove saradnice i saradnici.

 

„Poligona rizika“ ima za cilj da se za šest sati u jednom danu obuči 25 žena na pet radnih tačaka sa temama iz oblasti odbrane, vanrednih situacija i osnova samoodbrane.

 

Ovaj model je metodološki kvalitetan koncept koji će se u Upravi za obaveze odbrane razmotriti i eventualno ugraditi u naredne projekte vezane za obuku i drugih kategorija stanovništva, a ne samo žena. Rezervne starešine u ovakvim i sličnim konceptima obuke mogu imati značajnu ulogu kao predavači ili organizatori obuke, zaključci su sa ovog sastanka.

 

Uprava za obuku je deo novoformiranog Sektora za civilnu odbranu i pripreme odbrane. Nadležni su ovom prilikom upoznali prisutne sa aktivnostima u vezi sa planom obuke različitih kategorija stanovništva i o ulozi rezervnih starešina u realizaciji tih obuka.

 

Sastanak u Ministarstvu odbrane je iniciralo rukovodstvo Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije.

 

Podeli članak
sinovoz