Društvo

POKRENUTO DESET PROCESA PROTIV RIBOKRADICA

ZRENJANIN – Mnogo zadataka uspeli smo da uradimo za kratko vreme i rezultati rada Javnog preduzeća „Rezervati prirode“ sve su vidljiviji – tvrdi Stevo Čorokalo, rukovodilac čuvarske službe u tom preduzeću.

Radnici "Rezervata prirode" u akciji
Radnici „Rezervata prirode“ u akciji

– Među ostvarene rezultate ubraja se to što smo postali korisnici reke Tise, od Slankamena do Bečeja, što smo na zaštićenim područjima unapredili zaštitu do maksimuma, uspeli da obezbedimo sopstvena sredstva i uspostavili red na terenu koji kontrolišemo – nabraja Čorokalo.

On podseća da su radnici preduzeća 24 časa na terenu i da neprekidno rade nadzor na zaštićenim područjima.

– Rezultat je deset procesa koji se vode protiv lica koja su se ogrešila o zakon i ugrožavala riblji fond pod našom zaštitom. Da ne pominjemo koliko je nelegalnih sredstava za krivolov pronađeno i zaplenjeno. No, to je samo početak, mi imamo spremnu studiju i akcioni plan za Tisu, za uređenje ribljih staza, čišćenje kanala i regulisanje vodostaja, što će se odraziti na očuvanje biljnog i životinjskog sveta na zaštićenom području, i na uvećanje ribljeg fonda. A koristi od naših aktivnosti videće se u punom sjaju u budućnosti – najavljuje Čorokalo.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz